Wat kun je op Malta allemaal beleven?

Het is bijna tijd om het vliegtuig in te stappen! Ik kijk ook écht naar dat moment uit. Maar waar ga ik dan naartoe? De titel verraad het antwoord op deze vraag natuurlijk al. Maandag 31 juli vertrek ik vanaf Amsterdam Schiphol richting de kustplaats Sliema op het eiland Malta. Inmiddels heb ik al aardig wat websites afgestruind, op zoek naar de leukste plekken en activiteiten van Malta. De kans is groot dat ik niet mijn hele lijst kan afvinken. Misschien heb jij ook nog wel wat aanvullingen?

Comino

Tussen Malta en Gozo ligt een klein, schattig eiland. Ik stel jullie graag voor aan Comino! Deze plek schijnt een écht paradijs voor de snorkelaars, duikers en windsurfers onder ons te zijn. Je kunt natuurlijk ook gewoon een duik in het kristalheldere, azuurblauwe water nemen of een rondje over het eiland lopen. Comino is namelijk maar drie en een halve vierkante kilometer groot.

Comino_blog_reneevandensteen

De blue lagoon bij Comino.

Gozo

Gozo vormt samen met Comino, Malta en Fifla (onbewoond) de Maltese Archipel. Gozo ligt ten noordwesten van Malta, maar is wel een stuk kleiner! Het eiland is daarnaast ook heel anders. Zo is Gozo veel groener dan Malta, maar is het op het eiland ook een stuk rustiger.

Fishing-boats-in-Mgarr-Harbor-Gozo-Island

De haven van Mgarr op Gozo.

Popeye Village

Vroeger keek ik onwijs veel tekenfilms van Popeye. Mijn moeder maakte mij (zoals veel moeders hebben gedaan, denk ik) wijs dat ik net zo groot en sterk zou worden als Popeye als ik spinazie zou eten. In 1980 werd een klein dorp in het noordwesten van Malta gebouwd. Dat diende als filmset voor de gelijknamige film van Popeye. Ik lees wel op veel plekken dat je beter met een volle maag het dorp (tegen betaling) kunt betreden, want van de combinatie hygiëne en horeca hebben de werknemers nog nooit gehoord. We gaan het zien…

Popeyevillage_reneevandensteen

Dit is het beroemde dorp Popeye Village op Malta.

De kliffen van Dingli

Ben jij een wandelfanaat? Dan is een bezoek aan de kliffen van Dingli wellicht een leuk idee. De Dingli Cliffs vormen een twaalf kilometer lange muur van rotsen langs de zuidkust van Malta. Een bezoek aan de kliffen is goed te combineren met een bezoek aan de stad Rabat. De twee plaatsen liggen op slechts drie kilometer van elkaar verwijderd.

Dingli_Cliffs_malta_reneevandensteen

Een impressie van de Dingli Cliffs.

Rabat en Mdina

Rabat is een middeleeuwse vestigingsstad. Ooit, heel lang geleden waren Mdina en Rabat één plaats, maar hier kwam tijdens de Arabische overheersing een einde aan. Sommigen zeggen dat Mdina in de avonduren meer op een spookstad lijkt, terwijl Rabat erg levendig is. Beide steden staan in ieder geval hoog op mijn lijst.

Zo ziet Mdina er vanuit de lucht uit.

Zo ziet Mdina er vanuit de lucht uit.

The Farsons Beer Festival

Van 28 juli tot 6 augustus 2017 vindt in het midden van Malta een groot bierfestival plaats, namelijk ‘The Farsons Beer Festival‘. De entree is gratis en je kunt gedurende tien dagen van muziek en een hoop lekkere bieren genieten. Wat maakt het bezoek nog leuker? Het festival vindt in het nationale park Ta’Qali plaats. Nog meer mogelijkheden om te wandelen dus!

Een impressie van het nationale park bij Ta'Qali.

Een impressie van het nationale park Ta’Qali.

Sliema

Sliema is de plaats waar wij tijdens onze vakantie op Malta verblijven. Deze plaats is vooral op toeristen gericht en bestaat voornamelijk uit betonnen gebouwen. Ik ben heel erg benieuwd.

De kust en boulevard van Sliema.

De kust en boulevard van Sliema.

Valleta

Valleta is de hoofdstad van Malta en is zeker een bezoek waard. Sinds 1980 staat de stad ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ik kijk nu al uit naar een dag cultuur snuiven in deze mooie stad.

Een klein stukje van de boulevard van Valletta op Malta.

Een klein stukje van de boulevard van Valletta.

Marsaskala

Marsaskala heeft een prachtige haven, een robuuste natuur en de mooie St. Thomas Bay. Drie redenen om een bezoek aan deze stad te plannen. Had ik je al verteld dat je hier ook heel mooi kunt duiken? Ik heb het overigens nog nooit gedaan…

De haven van Marsaskala op Malta.

De haven van Marsaskala op Malta.

Marsaxlokk

Marsaxlokk is een authentiek vissersdorp in het oosten van Malta. Het dorp wordt vooral op zondag goed bezocht, want dan vindt de wekelijkse markt plaats. In de avond kunnen visliefhebbers van de verse vangst genieten (zelf ben ik niet zo’n fan van vis). Je vindt in ieder geval genoeg restaurants aan de kust.

De haven van Marsaxlokk op Malta.

De haven van Marsaxlokk.

Zandstranden op Malta?

Malta kent voornamelijk rotsblokken vanaf waar je het water in moet. Maar voor de strandliefhebbers: stranden zijn zeker aanwezig. De volgende stranden vond ik op andere blogs: Golden Bay, Ghajn Tuffieha Bay, Gnejna Bay, Armier Bay en Mellieha Bay. Je vindt de stranden en de locaties van de andere activiteiten en steden op Malta ook terug op de onderstaande kaart.

IMG_0171

Renée heeft in 2016 de studie Communicatie aan Hogeschool Leiden afgerond, is reisgek, is een fan van haar kat en start in september met de opleiding Verpleegkunde. Wil je op de hoogte blijven? Volg haar dan op Instagram en Twitter.

Advertenties

Een gedachte over “Wat kun je op Malta allemaal beleven?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s