5x online content volgens het boek ‘Born to Blog’

Wanneer je voor het web schrijft moet je rekening houden met verschillende soorten content. In het boek Born to blog behandelen Mark. W. Schaefer en Stanford A. Smith vijf soorten content voor het web: Evergreen content, Identity content, People content, Bread & Butter content en Proof content. Natuurlijk kijkt iedereen weer anders tegen de soorten en verdelingen aan, maar in dit blog zoom ik op deze vijf soorten content voor het web in.

Evergreen content

Evergreen content gaat over de algemene vragen die bij jouw doelgroep leven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een FAQ. De vragen die je hierin zou verwerken, kun je ook voor een artikel of video gebruiken. Door het in een verhaalvorm met voorbeelden te gieten zorg je meteen voor meer betrokkenheid en herkenning.

Identity content

Identity content gaat over jouw bedrijf. Welke waarden hanteert jouw bedrijf? Vertel daar eens wat over! Wat is de missie en visie? Steeds meer bedrijven brengen hun corporate story naar voren door middel van storytelling. Dit kan door middel van tekst, maar ook door middel van video. Een goed voorbeeld is de video van Lego. Na het bekijken van deze film weet je meteen hoe Lego is ontstaan en waar zij waarde aan hecht.

People content

People content bevat de bedrijfscultuur en bedrijfsevenementen. Hierdoor laat je jouw klanten kennismaken met jou en jouw bedrijf. Een goed voorbeeld hiervan is de video die Greenchoice heeft gemaakt om potentiële nieuwe werknemers kennis te laten maken met het bedrijf. In deze video zijn de huidige werknemers namelijk aan het woord.

Bread & Butter content

Bread & Butter content is doelgerichte content voor jouw doelgroep. Voorbeelden hiervan zijn instructievideo’s, testen en/of handige lijsten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beautybloggers die een product testen in een video of aan een Coolblue die een product uitlicht.

Proof content

Proof content is eigenlijk een stappenplan. Je beschrijft bijvoorbeeld een proces stap voor stap. In onderstaande video legt Ikea bijvoorbeeld uit hoe je een ‘Ikea Smart Lighting’ installeert.

Renée is communicatiespecialist, reisgek, een fan van haar kat en studente Verpleegkunde. Wil je op de hoogte blijven? Volg haar dan op Instagram en Twitter.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s