Zakelijk bloggen levert veel op

Waarom zou je zakelijk bloggen? Nou, dat kan ik jou wel vertellen. Tegenwoordig brengt de gemiddelde Nederlander veel tijd op het internet door. We zitten op sociale media, lezen blogs en struinen webshops af. Waarom zou jij van het huidige tijdperk geen gebruikmaken? Kennis is macht, maar dan moet je jouw kennis wel delen. Dit kan onder andere door te bloggen.

Expertstatus door te bloggen

Door te bloggen verhoog je jouw expertstatus. Je kunt met een blog bijvoorbeeld laten zien dat je weet wat een (potentiële) klant nodig hebt. Je laat jouw kennis, specialiteit en expertise zien. Jij kent het probleem, maar biedt ook meteen een oplossing.

Bloggen brengt online zichtbaarheid

Wanneer je een blog plaatst, is die oneindig zichtbaar. Een advertentie is na de afgesproken publiceertermijn verdwenen. Daarnaast is een blog gratis wanneer jij die zelf schrijft. Daarnaast kun je in deze tijd niet de online wereld ontwijken. Ga dus vooral bloggen en gebruik jouw blog als uitgangspunt voor sociale activiteiten via bijvoorbeeld LinkedIn en Twitter. Daarnaast kan het toepassen van SEO in een blog zorgen voor betere zoekresultaten en zoekmachines.

Bloggen zorgt voor een hefboomeffect

Door het publiceren van een blog, bereik je veel meer mensen. Je bent door jouw artikel met veel meer mensen ‘in gesprek’. Je bereikt dan ook veel meer potentiële klanten. Vooral wanneer je tijdens een netwerkbijeenkomst naar jouw blog verwijst. Zakelijk bloggen is dan ook een goede marketingstrategie.

Renée is communicatiespecialist, reisgek, een fan van haar kat en studente Verpleegkunde. Wil je op de hoogte blijven? Volg haar dan op Instagram en Twitter.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s