Een wat? Een bullet journal?

Het overkomt mij eigenlijk ieder jaar weer. Ik koop een agenda en na twee maanden ben ik hem weer zat, omdat ik niet alles kan opschrijven. De agenda heeft gewoon echt te weinig ruimte. Daarom ben ook ik met mijn eigen bullet journal begonnen. In deze blog leg ik uit wat het is en hoe mijn boekje tot nu toe gevuld is.

Wat is een bullet journal?

“Ik ben een persoon die alles bij wilt houden, die gek is op notitieboekjes en op plannen. Hiervoor had ik eerst een digitale agenda, verschillende lijstjes en boekjes. Dit maakt het lastig, want ik vergat nogal eens een boekje en dan was het nog maar de vraag waar ik iets op had geschreven. Een bullet journal is dus eigenlijk een notitieboek,Β planner en dagboek in een. In onderstaande video wordt het principe kort uitgelegd.”

Hoe ziet jouw bullet journal eruit?

“Mijn bullet journal bestaat eigenlijk uit twee delen. Het eerste deel bestaat voornamelijk uit pagina’s met zogenaamde ‘trackers’. Zo teken en schrijf ik op mijn ‘boekenplank’ welke boeken ik heb gelezen en schrijf ik op de filmtapes welke films ik heb gezien. Ook heb ik mijn jaardoelen een plek gegeven en bevindt zich in het eerste deel een jaaroverzicht. Die begint overigens wel in mei 2017, omdat ik in die maand met mijn bullet journal ben begonnen. In het tweede deel bevinden zich de weekoverzichten. Hierin plan ik mijn week, maak ik lijstjes en schrijf ik iedere dag een stukje over hoe mijn dag was.”

Heb je voorbeelden van jouw pagina’s?

“Ik heb zeker voorbeelden! Hieronder vind je foto’s van mijn bullet journal. Een belangrijke pagina staat er niet in. Dit is een pagina waarop ik aangeef wat bijvoorbeeld een ingekleurd vierkantje betekent.”

bullet_journal_renee_van_den_steen_blogbullet_journal_renee_van_den_steen_blogbullet_journal_renee_van_den_steen_blogbullet_journal_renee_van_den_steen_blogbullet_journal_renee_van_den_steen_blog20170520_200721bullet_journal_renee_van_den_steen_blogbullet_journal_renee_van_den_steen_blog

Kost het maken van een bullet journal veel tijd?

“Je moet wel de tijd nemen om een bullet journal te maken inderdaad. Daarom heb ik op voorhand al wel besloten om een agenda erbij te kopen. Mijn bullet journal zal ik dan nog steeds voor het tracken van voortgang en mijn dagboek gebruiken, maar mijn (toekomstige) huiswerk en mijn planning schrijf ik in mijn nieuwe agenda van Moleskine.”

Hoe begin ik met een bullet journal?

“Je hebt in principe alleen een beetje inspiratie (kijk vooral op Instagram en Pinterest), een pen, een boekje en een liniaal nodig. Dan kun je eigenlijk meteen beginnen. Het inkleuren en dergelijken zijn slechts extra’s. Ik heb een boekje met puntjes, omdat ik dan zelf kan verzinnen waar de lijnen komen, maar je kunt eigenlijk ieder ander schrift gebruiken.”

Heel veel succes met jouw bullet journal! Ik vond het in ieder geval het proberen waard. Ik heb nog nooit zo’n mooi ‘dagboek’ gehad.”

Wil je, terwijl je op mijn volgende blog wacht, op de hoogte blijven van mijn avonturen? Volg mij dan opΒ Instagram.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s