De schatten van de Berlijnse wijk Charlottenburg

Charlottenburg is in mijn ogen dé ideale, Berlijnse wijk om een dag te shoppen. Tegenover Bikini Berlijn zitten namelijk alle grote winkels, zoals H&M, die je maar kunt bedenken. 

Wanneer je een bezoek aan de Berlijnse wijk Charlottenburg wilt brengen, kun je daar het makkelijkst komen door met het openbaar vervoer naar het station Zooligischer Garten te reizen. Hier vind je trouwens ook een vestiging van Curry 36 (zonder rij), mocht je geen curryworst in Kreuzberg hebben gescoord.

Bikini Berlijn

Bikini Berlijn is onwijs leuk om doorheen te lopen. Dit winkelcentrum bevindt zich vlakbij Zooligischer Garten. Je vindt hier allemaal verschillende pop-upstores, zoals Promobo. Hier verkopen jonge designers hun spullen. Bij Rust F.A.A kun je mooie lederen spullen kopen en als je een theeliefhebber bent, kun je bij Kusmi Tea terecht.

De thee (en eigenlijk alle spullen in Bikini Berlijn) zijn wel een beetje prijzig. Dus als je echt iets wilt kopen, moet je wel genoeg geld bij je hebben. Je kunt er overigens ook gewoon voor kiezen om een burrito bij Chicano Burritos te scoren en aapjes te kijken. Je kijkt namelijk op het apenverblijf van de dierentuin uit.

bikini_berlijn_charlottenburg_citytrip_renee_van_den_steen

bikini_berlijn_charlottenburg_citytrip_renee_van_den_steen

bikini_berlijn_charlottenburg_citytrip_renee_van_den_steen

bikini_berlijn_charlottenburg_citytrip_renee_van_den_steen

bikini_berlijn_charlottenburg_citytrip_renee_van_den_steen

Gedächtniskirche

Terwijl menig shopper zijn of haar hart in Charlottenburg kan ophalen, wordt de liefhebber van cultuur en geschiedenis ook gelukkig gemaakt. Tegenover Bikini Berlijn staat namelijk de Gedächtniskirche. Die is gebombardeerd tijdens de tweede wereldoorlog. Samen met de nieuw gebouwde achthoekige kerkzaal is het een van de belangrijkste monumenten in Berlijn.

charlottenburg_reizen_berlijn_blog_renee_van_den_steen

Uitzicht over Charlottenburg

Bij het 25 hours hotel kun je op de tiende verdieping iets drinken en over Charlottenburg heen kijken. In verband met tijdsnood en een lange rij, kozen wij ervoor om deze hotspot over te slaan. Ik heb nog wel een mooie foto van de ingang kunnen maken. Je vindt het 25 hours hotel naast Bikini Berlijn.

DSCN2660

Alles met humus

Aan het einde van de dag zijn we via KaDeWe richting Feinberg’s gelopen. Dit is een Israëlisch restaurant waar je zo’n beetje alles met humus kunt bestellen. Heb je hier geen zin in (zoals ik)? Dan kun je ook een lekkere schnitzel nemen. Geloof mij maar dat die verrukkelijk was! Een interessant feitje over dit restaurant is dat het eigenlijk midden in een straat met clubs voor de gayscene ligt.

kadewe_berlijn_renee_van_den_steen_reizen

kadewe_berlijn_renee_van_den_steen_reizen

Wil je, terwijl je op mijn volgende blog wacht, op de hoogte blijven van mijn avonturen? Volg mij dan op Instagram.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s