Een bezoek aan de Berlijnse wijk Kreuzberg

Tijdens mijn citytrip in Berlijn was ik eigenlijk helemaal niet van plan om naar de wijk Kreuzberg te gaan. Die wijk werd in heel veel reisgidsen als een wijk omschreven waar je naartoe zou gaan als je Charlottenburg en de Mitte had gezien. Aangezien ik die dag wel een bezoek aan het Joodse Museum wilde brengen, liep ik toch door Kreuzberg heen en heb ik maar meteen een lekkere curryworst bij Curry 36 gegeten. 

Segafredo Zanetti

Wil je goedkoop ontbijten of lunchen, dan moet je onder andere in Kreuzberg zijn. Onderweg, aan de Oranjestrasse vlakbij Moritzplatz (U), kwamen wij een goedkoop bakkertje tegen; Segafredo Zanetti. In deze winkel loopt het water alleen al je mond uit wanneer je in de vitrine kijkt. Je kunt uit zoveel verschillende lekkernijen en broodjes kiezen! Op de foto’s hieronder zie je onder andere mijn ontbijt. Hiervoor betaalde ik nog geen €5 en dat is inclusief mijn flesje cola. De bakker is iedere dag van 05:00 tot 20:00 uur open.

ontbijt_kreuzberg_Berlijn_renee_van_den_steen

ontbijt_kreuzberg_Berlijn_renee_van_den_steen

De Prinsezzengarten

De Prinsezzengarten is één van de vele buurttuinen die Berlijn kent. Tóch heeft deze tuin echt indruk op mij gemaakt. Ze verbouwen in deze mooie tuin niet alleen groenten, fruit en kruiden, maar je kunt hier ook planten kopen, iets eten en drinken, van toneelstukken genieten en boeken lezen die je in de kleine, houten bibliotheek vindt. Wil je een leuk aandenken? Vereeuwig jouw bezoek dan in de fotobooth, zoals wij hebben gedaan (zie onderstaande foto). Dit kost je maar €2 en je krijgt voor dit bedrag vier leuke foto’s terug.

prinsezzengarten_kreuzberg_Berlijn_renee_van_den_steen

prinsezzengarten_kreuzberg_Berlijn_renee_van_den_steen

prinsezzengarten_kreuzberg_Berlijn_renee_van_den_steen

DSCN2620.jpg

prinsezzengarten_kreuzberg_Berlijn_renee_van_den_steen

Curry 36

Na ons bezoek aan het Joodse Museum scoorden wij een curryworst bij Curry 36. Ik vond het zelf meer op een frikandel met currysaus lijken (misschien hoort dit?), maar desondanks was de curryworst wel erg lekker! Je moet overigens wel even geduld hebben. Om een curryworst te bemachtigen moet je tien minuten in de rij staan. Je vindt Curry 36 vlakbij U-bhf Mehringdamm. Een normale curryworst kostte €1,70 en een biologische €2,20.

curry36_kreuzberg_Berlijn_renee_van_den_steen

curry36_kreuzberg_Berlijn_renee_van_den_steen

Wil je, terwijl je op mijn volgende blog wacht, op de hoogte blijven van mijn avonturen? Volg mij dan op Instagram.

Advertenties

Een gedachte over “Een bezoek aan de Berlijnse wijk Kreuzberg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s