Het hippe Friedrichshain in Berlijn

Eén van de wijken die ik tijdens mijn citytrip naar Berlijn écht wilde bezoeken, was toch wel Friedrichshain. Dit is dé wijk waar je oude Ossi’s, heel veel kunst en goedkope hotspots terugvindt.

Onderweg naar ons hostel zagen we al een deel van East Side Gallery; dé openlucht galerie de je gezien moet hebben. Meerdere kunstenaars hebben op dit oude stuk Berlijnse muur van 1,3 kilometer hun werk achtergelaten. Een deel bevindt zich achter hekken, zoals de beroemde ‘kus’, maar een deel ook niet. Nadat we in het hostel hadden ingecheckt,  zijn we via de muur richting Friedrichshain gelopen. Het ene kunstwerk was mooier dan de ander. Over één ding waren mijn reismaatje en ik het wel eens; we hadden de muur hoger verwacht.

Dinner bij Goodies

Na een eerste wandeling belandden wij bij Goodies. Over dit veganistische restaurant heb ik al eens eerder geschreven. Die blog vind je hier terug.

20170428_181044

Simon-Dach-Strasse

Onderweg richting de Simon-Dach-Strasse zagen wij iedereen met bier over straat lopen. Ik heb mij een tijdje afgevraagd of dit straatbeeld iedere avond er zo uit zou zien of dat dit alleen in het weekend gebeurde. Omdat bier op straat blijkbaar ‘normaal’ was, hebben we zelf ook maar twee halve liters gehaald. Nadat we die hadden genuttigd liepen we verder naar de Simon-Dach-Strasse. Hier kun je heel goedkoop eten en drinken. Zo heb je voor €3 een pizza en voor €3,80 een grote cocktail.

Friedrichshain_food_Berlijn_Citytrip

Hieronder heb ik nog wat foto’s van de wijk Friedrichshain geplaatst. Helaas heb ik niet heel veel foto’s gemaakt. Ik was teveel om mij heen aan het kijken en aan het genieten van de veelzijdigheid qua het soort mensen.

Eastsidegallery_Berlijn_Citytrip

Berlijn_Eastsidegallery_Citytrip_Germany

DSCN2604

Friedrichshain_Berlin_Germany

Wil je, terwijl je op mijn volgende blog wacht, op de hoogte blijven van mijn avonturen? Volg mij dan op Instagram.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s