Slapen in A&O Hostel Mitte in Berlijn

Al op het hoofdstation van Berlijn (HBF) zie je overal reclame voor A&O Hostels. Wij zaten in A&O Hostel Mitte. Achteraf gezien hadden we dus nog een station moeten blijven zitten, want dit is vlakbij Berlijn Ostbahnhof. In deze blog vertel ik hoe ik mijn verblijf in dit hostel heb ervaren.

Het hostel ligt erg centraal. Zo bevindt het zich vlakbij een metrostation en loop je in tien minuten naar East Side Gallerywall. Het hostel zit eigenlijk tussen drie wijken in: de Mitte, Kreuzberg en Friedrichshain. Wij waren daarom erg blij met de locatie.

“Het andere bed werd door een mysterieuze tas bezet.”

De eerste indruk was goed: vriendelijk personeel, goede faciliteiten en een nette uitstraling. De kamer was ook netjes; zeker voor het geld wat wij ervoor hadden betaald. Een paar maanden geleden vond ik namelijk twee bedden voor €10 per persoon per nacht in een grote ruimte. Toen we bij de receptie aankwamen, bleken we in een vierpersoonskamer terecht te kunnen. In een van de bedden sliep een fransman die eigenlijk in de nacht altijd weg was en overdag sliep. Het andere bed werd door een mysterieuze tas bezet. De dame of heer hebben wij gedurende het verblijf niet gezien.

“Je voelt geen veringen of de bodem.”

De bedden liggen op zich wel lekker. Je voelt dat ze makkelijk doorzakken, maar je voelt geen veringen of de bodem. Verder was de kamer van alle gemakken voorzien: genoeg stopcontacten, een föhn, een douche en een wc.

Als je honger hebt, kun je beneden in een soort kantine terecht. Hier kun je voor €5 een pizza scoren of kun je iets lekkers te eten of te drinken uit de automaat halen. Heb je behoefte aan koffie? Er staat een automaat waar je contactloos met jouw creditcard kunt betalen.

20170429_095429.jpg

Wellicht dat ik de volgende keer weer in het A&O Hostel Mitte slaap, maar een slaapplek in Friedrichshain lijkt mij ook heel leuk. Hier vind je veel goedkope eettentjes en kroegen.

Wil je, terwijl je op mijn volgende blog wacht, op de hoogte blijven van mijn avonturen? Volg mij dan op Instagram.

Advertenties

Een gedachte over “Slapen in A&O Hostel Mitte in Berlijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s