Een bezoek aan Clärchens Ballhaus in Berlijn

Zondag 30 april struinden we met behulp van het boek 100% Berlijn door de straten van de Mitte in Berlijn. ‘S avonds kwamen we op het plein bij het Ballhaus terecht; een echte aanrader! Lees in deze korte blog waarom.

Aan de voorzijde (waar je het Ballhaus betreedt) loop je door een grote, gezellige tuin. Je kunt hier bij Clärchens wat eten of gewoon wat drinken. Probeer vooral de Berliner Buletten! Die waren erg lekker. Op vrijdagavond schijnt het erg druk te zijn in de tuin, maar op zondag heb je een ruime keuze uit tafels. Clärchens gaat wel redelijk vroeg dicht. Rond 21:00 uur werden we dan ook langzaam ‘weggepest’ (binnen kon je wel nog dansen en drankjes drinken). Voor ongeveer €15 heb je echter wel een goede maaltijd, een halve liter bier en een unieke eetplek in Berlijn.

Wil je naast lekker eten ook een avondje dansen? Reserveer dan bij het Ballhaus. Tut je op, trek een pak of jurk aan, eet je buik rond en dans de hele avond onder de glitterslingers (zie de foto’s hieronder).

Wanneer je trouwens door de straat richting het Ballhaus loopt, loop je door de oude Joodse wijk. De Auguststrasse bevat tegenwoordig veel leuke kroegen, eettentjes en galeries. De sushitent op het plein (spreekt voor zich als je er loopt) schijnt ook heel erg goed te zijn, maar de rij was zo lang dat we daar geen kijkje hebben genomen.

Gegevens: Auguststrasse 24, www.ballhaus.de, +49(0)30-2829295.

20170430_20202920170430_21042920170430_210449DSCN2777IMG_20170430_215034_944

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s