Met de trein kun je ook naar Berlijn

Met het vliegtuig naar Berlijn? Je kunt ook makkelijk en relatief snel met de trein. De tickets zijn ongeveer even duur en de totale reistijd (van deur tot deur) is bijna even lang (voor mij dan, hè). Daarnaast kun je onderweg genieten van de mooie landschappen. Vrijdag 28 april 2017 was het zover en ik vertel jou in deze blog graag hoe ik de reis heb ervaren.

Iets over acht uur in de ochtend stond ik met mijn backpack en goedgemutste humeur op het station in Gouda; te wachten op de trein richting Amersfoort. Voor mij was dit de meest snelle opstapplek voor de IC richting Berlijn. Ik hoefde dus maar een keer over te stappen. Ik ben wel een half uur eerder vertrokken, omdat de overstaptijd maar vier minuten was en ik geen enkel risico wilde lopen.

Tijdens mijn reis heb ik een begin in het nieuwe boek van Nicci French gemaakt, heb ik lekker muziek geluisterd, wat energie opgedaan tijdens verschillende dutjes en heb ik heerlijk naar buiten gestaard.

De trein rijdt door verschillende Duitse plaatsen, zoals Hannover. Het ene station is mooier dan de ander, maar eigenlijk lijken ze stiekem allemaal wel op elkaar.

Zitplaatsen

Reserveer een zitplaats in de IC naar Berlijn! Doe je dit niet, dan moet je waarschijnlijk een aantal keer verhuizen. Vooral als je in een van de voorste coupés zit. Wij hadden gelukkig wel gereserveerd, maar dan moet je alsnog goed opletten. De treinstellen worden namelijk alleen aan de binnenkant op elektrische borden weergegeven. Je moet dus maar gewoon op de gok ergens instappen en dan naar de juiste coupé lopen.

Wij maakten helaas de fout om wel op de juiste stoelen plaats te nemen, maar in de verkeerde coupé. Hierdoor moesten we halverwege verhuizen. Je kunt het trouwens zien of een stoel gereserveerd is. Het traject waarop je op een stoel kunt zitten wordt boven de stoel aangegeven. Als het plaatje zwart is, is de stoel ook al van iemand.

Tussen de eerste en de tweede klas is trouwens een bar aanwezig, maar dit was voor ons heel wat coupés lopen.

De volgende keer ga ik gewoon weer met de trein naar Berlijn. Geen gedoe op Schiphol en je bent er sneller dan je denkt. Voor de prijs hoefde ik het ook niet te laten.

Wil je, terwijl je op mijn volgende blog wacht, op de hoogte blijven van mijn avonturen? Volg mij dan op Instagram.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s