De oude straten van Brugge (België)

Tijdens het laatste weekend van januari 2017 besloten mijn vriend en ik een weekendje weg te gaan. Maar waar naartoe? We wilden al een tijdje de Belgische stad Brugge bezoeken, omdat daar de enige echte Brugse Zot vandaan komt. Dit biertje wordt geregeld gedronken op een donderdagavond. 

Tijdens het weekend trok ik al snel de conclusie dat een bezoek van twee dagen eigenlijk te kort is. Wij vulden onze twee dagen namelijk gemakkelijk met een bezoek aan Brouwerij De Halve Maan, uit eten gaan, rond struinen en een kijkje in het Frietmuseum. Brugge is best groot! In ieder geval een stuk groter dan bijvoorbeeld Gent. En dan heb ik het eigenlijk voornamelijk over de oude binnenstad.

Hotel Jacobs Brugge

Ongeveer een week voor vertrek besloten we dan toch nog even een hotel te boeken. Via Booking.com kwamen we al snel bij Hotel Jacobs Brugge uit. Op de foto’s zagen de kamers er netjes en verzorgd uit en één nacht (zonder ontbijt) kostte maar €99 voor twee personen. Toen we bij het hotel aankwamen, werd ik meteen helemaal blij. Het was een authentiek huis met een ‘trappetjesdak’. Ik heb hier helaas geen foto van genomen.

We werden hartelijk ontvangen en naar onze kamer gewezen. Via een smalle trap liepen we naar de tweede verdieping waar onze kamer zich aan het einde van een lange gang bevond. Toen ik de deur opende, vielen mij twee dingen op. De kamer was een stuk kleiner dan op de foto’s en de verwarming was aan het loeien. Toen ik het raam opende om de kamer te luchten, werd mij wel meteen duidelijk dat we een heel mooi uitzicht hadden. We keken namelijk over de kleine straatjes van Brugge heen.

image-5

Parkeren bij het station

Bij aankomst werd al meteen duidelijk dat Brugge wat problemen had op het gebied van parkeren. In het centrum bevonden zich wel een aantal parkeergarages, maar die waren eigenlijk allemaal vol. Uiteindelijk kwamen we bij de parkeergarage van het Centraal Station uit. Ik kan je ook zeker aanraden om hier te parkeren. Het parkeertarief is namelijk laag (€2,50 per dag), er is genoeg ruimte en je bent zo in het centrum.

Daar waar Brugse Zot vandaan komt

De meeste Nederlanders kennen het Belgische bier ‘Brugse Zot’ wel. Mijn vriend en ik drinken dit bier eigenlijk altijd wanneer wij met vrienden uitgaan. Toen wij besloten om naar Brugge te gaan, wilden we dan ook zeker een rondleiding door Brouwerij De Halve Maan krijgen. Dat is de brouwerij waar Brugse Zot vandaag komt. Via de website had ik alvast kaarten gekocht. Op die manier wisten wij in ieder geval zeker dat we een rondleiding konden krijgen. Ik ga natuurlijk niet verklappen wat er allemaal verteld wordt. Daarvoor moet je zelf een rondleiding volgen (vind ik), maar ik kan je wel vertellen waar de naam ‘Brugse Zot’ vandaan komt. Mensen die in Brugge wonen, worden namelijk ook wel de ‘zotten’ genoemd. Nou, de rest raad je dan zelf wel.

Waar komt jouw friet vandaan?

Dat is best een goede vraag toch? In het Frietmuseum in Brugge geven ze daar antwoord op. En aan het einde kun je in de ‘frietkelder’ en lekkere Vlaamse friet eten.

image-4

Wil je, terwijl je op mijn volgende blog wacht, op de hoogte blijven van mijn avonturen? Volg mij dan op Instagram.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s