Waarom je Google+ moet inzetten

Veel bedrijven gebruiken Google+ helemaal niet. Waarom zou je dat ook doen? De meeste Nederlanders bevinden zich toch meer op andere online platformen? Dat klopt, maar Google+ is wel degelijk belangrijk voor de zakelijk markt. In deze blog geef ik drie redenen waarom.


1. Hoger in de resultaten van Google

Vraag je je weleens af hoe je hoger in de resultaten van Google komt? Ik ook en Google+ kan jou en jouw bedrijf daarmee helpen. Op Facebook zijn de ‘likes’ erg belangrijk, maar bij Google+ spreken we over ‘plussen’ (+1). Wanneer bezoekers pagina’s of blogs/artikelen ‘plussen’, krijgen die een hogere potentie om naar voren te komen. Zorg dan ook zeker voor de mogelijkheid om dit te kunnen doen.

Het plussen van artikelen en pagina’s is zeker niet de enige manier. Google kijkt namelijk naar de reputatie van de auteur en naar die van de persoon die het ‘plust’. Stel je blogt voornamelijk over ‘fairtrade’ en de persoon die jouw artikel ‘plust’ is vaker actief op soortgelijke websites. Dan wordt dit hoger gewaardeerd dan wanneer de persoon verschillende onderwerpen ‘plust’.

2. Lokale SEO met Google Maps

Je kunt jezelf of jouw bedrijf letterlijk op de kaart zetten met Google Maps. Wanneer iemand dan gebruikmaakt van de routeplanner, wordt jouw bedrijf op de lokale kaart getoond. Dit kun je doen door Google Plus Lokaal te gebruiken. Hiermee kun je meer klanten aantrekken.

3. Verschillende groepen voor relaties

Je kunt jouw relaties, of die van je bedrijf, in verschillende kringen onderbrengen. Hiermee kun je jouw content gericht delen. Zo kun je bijvoorbeeld iedereen in de kring ‘prospects’ reviews laten zien, maar kun je de kring ‘trouwe klanten’ een goede aanbieding doen. Personen die jij aan een bepaalde kring toevoegt, zien alleen de door jou gedeelde content.

Ga jij Google+ meer gebruiken?

Wil je, terwijl je op mijn volgende blog wacht, op de hoogte blijven van mijn avonturen? Volg mij dan opΒ Instagram.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s