5x betoverend Genua (Italië)

Het is inmiddels alweer een week geleden dat mijn citytrip naar Genua op Schiphol eindigde. In een eerdere blog schreef ik dat ik dit jaar in ieder geval een bezoek aan Genua, Berlijn en Malta zou brengen. Ook heb ik beloofd hier reisverhalen over te schrijven. Nu mijn eerste reis voorbij is gevlogen, is het tijd voor mijn eerste verhaal van 2017. Lees verder en ontdek wat ik van mijn reis naar het pittoreske Genua vond.

20170403_095825

Buiten Genua en Milaan heb ik nog geen andere stad in Italië bezocht. Het plan is om later dit jaar een bezoek aan Rome te brengen, maar dat is weer een heel ander verhaal (voor later). De Italianen laten in ieder geval iedere keer weer een goede indruk op mij achter (net als de Grieken dat doen). De mensen zijn hartelijk en gastvrij. Het is dan ook een cultuur waar je moeilijk niet op verliefd kan worden.

1. Honderden steegjes

In het centrum van Genua bevinden zich een aantal grote straten. De straten worden door meerdere steegjes met elkaar verbonden. Tussen de steegjes vind je meerdere pleinen. De één groter en mooier dan de ander. Wil je weten waar je in de avonduren moet zijn of waar je een lekker hapje kunt eten? Vraag het dan vooral aan iemand. De locals weten het immers het beste. De meeste pleinen en hotspots zijn moeilijk te vinden wanneer je niet weet waar je moet zijn. Loop trouwens geen steegjes in waar je niemand ziet. Ondanks dat er bijna geen geweld in Genua is, wordt dit door de bewoners van de stad afgeraden.

2. De imposante gebouwen

In Genua staan een hoop mooie gebouwen, gebouwen die je graag van binnen zou willen bekijken (ik in ieder geval wel). Helaas is dit niet altijd het geval. Een museum kun je bezoeken, maar de meeste ‘Pallazo’s’ zijn doorgaans niet open voor publiek. Tijdens onze minivakantie in Genua hadden wij echter het geluk dat het de Rolli Days waren. Dit is een jaarlijks evenement waarbij alle gebouwen en musea gratis te bezoeken zijn. Ben je niet in de gelegenheid om tijdens dit weekend naar Genua te gaan? De musea zijn natuurlijk gewoon het hele jaar geopend en de andere gebouwen zijn ook aan de buitenkant prachtig (misschien kun je zelfs nog even naar binnen spieken).

3. Het uitzicht over de stad

Genua beschikt over meerdere uitkijkpunten over de stad. De één hoger dan de ander. Wanneer je foto’s van Genua bekijkt, zie je meteen dat dit ook niet zo gek is. De stad is namelijk op bergen gebouwd. Een wandeling naar jouw bestemming kan dan ook een hele klim zijn. Maar daar hebben de inwoners wel een praktische oplossing voor bedacht: een lift. Ja, écht! Meerdere zelfs. De liften staan op de toeristische kaarten, die veelal bij de receptie’s van hotels en dergelijken, liggen.

DSCN2115

4. ‘Fortentocht’ en natuur

Met een soort tram kun je nog hoger op de berg komen dan met de lift. De lift brengt je helemaal naar de top, vanuit waar je een mooie wandeling door de natuur kunt maken. Wanneer je boven aankomt, lijkt het alsof je totaal ergens anders bent. Naast het mooie uitzicht over Genua, de bossen, wilde dieren en het kleine dorpje, kun je een heuse wandeltocht langs verschillende forten, kastelen en torens maken. Onderweg vind je meerdere uitkijkpunten, restaurants en zitplekken. Ik raad je wel aan om vroeg te beginnen en goede schoenen aan te trekken. Dit advies zegt genoeg, toch?

5. De grote haven

De haven van Genua is de grootste van Italië en dan ook zeker een bezoek waard. Aan de kust vind je meerdere restaurants, een oude piratenboot en het befaamde aquarium. Je kunt je hier zeker een dag vermaken met het bekijken van mooie (en vooral dure) boten en eerdergenoemde uitjes.

Van 28 april tot 1 mei ben ik een paar dagen in Berlijn. Heb jij nog tips voor mijn volgende citytrip?

Houd mijn blog in de gaten voor meer informatie en verhalen over mijn korte vakantie naar Genua. Wil je ondertussen op de hoogte blijven van mijn avonturen? Volg mij dan op Instagram.

Advertenties

Een gedachte over “5x betoverend Genua (Italië)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s