Welke drie reizen maak ik in 2017?

Ik ben een persoon die geniet van een andere cultuur, een andere stad en een andere omgeving. Het liefst zou ik morgen aan mijn eerste verre reis beginnen, maar er is net zoveel moois op ons eigen continent te ontdekken. Dit jaar staan er daarom weer twee leuke stedentrips en een langere zonvakantie op het programma. Wil je weten waar naartoe? Lees dan verder.

Genua (Italië)

Precies over één week stap ik rond 11:30 uur in het vliegtuig richting Genua (KLM vliegt tegenwoordig rechtstreeks). Ongeveer tweeënhalf jaar geleden ben ik hier al eerder geweest, maar toen heb ik niet veel van de stad gezien. De zus van mijn vriend is namelijk met een Italiaanse man getrouwd en in september 2014 werd hun eerste kind daar gedoopt. Die ene dag dat we daar echt waren, was dan ook al volgepland met verschillende activiteiten. Daarom gaan we rondom de doop van hun tweede kind dit keer wat langer.20140920_124702

Genua (in het Italiaans ‘Genova’) is de hoofdstad van de regio Ligurië en de grootste havenstad van Italië. Wanneer je door de nauwe straatjes met vele hoogteverschillen loopt, weet je zeker dat je niet meer in Nederland bent. In iedere ooghoek is wel iets te zien. En wil je wel van het mooie uitzicht genieten, maar heb je geen zin om heuvels te beklimmen? Dan pak je toch gewoon de lift (geen grap!)?

20140920_124639

Berlijn (Duitsland)

Al sinds de middelbare school staat een bezoek aan de Duitse stad Berlijn op het programma. Toen een vriendin voorstelde om een weekendje weg te gaan, begon mijn organisatorische brein al te werken: “Hoe duur zou een lang weekend naar Berlijn zijn?”

Na een korte zoektocht viel dit hartstikke mee! Voor €147 per persoon hadden we een treinreis en accommodatie geboekt. Voor die prijs hebben we heel fijne reistijden, maar slaap je wel met zes onbekenden op een kamer in een A&O Hostel. We vertrekken overigens vrijdag 28 april om 08:30 uur vanuit Gouda en komen om 15:00 uur aan. Vervolgens moeten we twee kilometer naar het hostel lopen (goed te doen lijkt mij).

Overigens zullen we, behalve om te slapen, toch weinig in het hostel te vinden zijn, want Berlijn is groot en heeft veel bezienswaardigheden. Het liefst zou ik op de zaterdag alle hoogtepunten per fiets bekijken, maar je kunt ook voor €20 een metrokaart voor twee dagen kopen. Met die pas heb je ook korting op verschillende musea (en we gaan er toch wel een aantal bezoeken).

stedentrip-berlijn

Malta (Malta)

Ja, Malta is niet alleen een eiland, maar ook een land op zichzelf. Op maandag 31 juli vlieg ik met mijn vriend naar Malta, waar wij tien dagen in een resort in Sliema verblijven. Mijn vriend gaf aan dat hij er op zich wel weer een keer naartoe wil en ik ben er nog nooit geweest.

Ieder jaar is het weer een uitdaging om een culturele zonvakantie te vinden. We willen nooit te ver van de kust, maar er moet wel voldoende te doen zijn. Daarnaast willen we nooit teveel voor de reis zelf uitgeven en dat vergt veel uitzoekwerk. Maar het is gelukt en ik heb er heel veel zin in!

blue-lagoon-lagon-bleu-malte

Volg mijn reizen en andere bezigheden ook via Instagram!

Advertenties

2 gedachtes over “Welke drie reizen maak ik in 2017?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s