Een bezoek aan de open dag van Hogeschool Utrecht

Mijn besluit staat, zoals in mijn eerdere blog aangekondigd, vast. In september start ik met de opleiding Verpleegkunde aan Hogeschool Utrecht. Ik ga dit deeltijd doen, omdat blijven werken toch echt moet om dit te bekostigen. Om alvast een beter inzicht te hebben in mijn toekomstige weekindeling besloot ik zaterdag 11 maart de open dag aan de Heidelberglaan te bezoeken.

Na een algemene voorlichting besloot ik langs een kamer met deeltijdstudenten en -docenten te gaan. Mijn grootste vraag ging over de stages die je moet lopen. Want hoeveel dagen zal dit in beslag nemen? Ik werd eigenlijk tijdens de eerste vijf minuten gerustgesteld. In het eerste jaar hoef ik blijkbaar helemaal geen stage te lopen, maar bestaat het pakket uit theoretische en vaardigheidslessen. Dit geeft mij een hoop geruststelling, want op die manier kan ik mij volledig op het behalen van mijn propedeuse richten en ben ik goed voorbereid op de praktijk.

Het eerste jaar hoef ik geen stage te lopen.

Verder heb ik alleen op maandag college en kan ik dus voldoende blijven werken. Vind ik de vakken heel makkelijk? Dan kan ik de opleiding versnellen en extra vakken uit latere modules volgen. Hogeschool Utrecht maakt namelijk gebruik van Blended Learning. Dit is een systeem waarbij onderwijs op verschillende manieren wordt gevolgd: online via hun eigen online omgeving, tijdens interactieve colleges en in groepen. Meer informatie over dit unieke leersysteem vind je hier.

Hogeschool Utrecht maakt van Blended Learning gebruik.

Daarnaast krijg ik vrijstelling voor mijn minor, omdat ik al een hbo-opleiding heb afgerond. Ik weet alleen niet of ik die vrijstelling wil. Tijdens zo’n minor kun je je namelijk al specialiseren of een premaster volgen.

De tijd zal het allemaal leren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s